Prva delavnica varne vožnje

V okviru projekta promocije zdravja smo zato organizirali prvo delavnico varne vožnje za vse zaposlene, ki uporabljajo motorna dvokolesa in v toplejših mesecih prihajajo v službo na dvokolesnih jeklenih konjičkih.

Delavnico je vodil izkušeni inštruktor varne vožnje iz AMZS Vransko Brane Legan. Udeležencem je predaval na temo varnosti motoristov v cestnem prometu. Poudaril je predvsem pomen vzdrževanja motoristične opreme in pnevmatik, predstavil pa je tudi zakonodajo na tem področju in tehnike vodenja motornega kolesa. 

 

Projekt promocije zdravja zaposlenih smo v Luki Koper začeli aktivno izvajati leta 2013. Največjo pozornost namenjamo mišično-skeletnim obolenjem. V sklopu širšega projekta Kineziologija v ergonomiji smo v letu 2014 izpeljali projekt Bolečine v križu, lansko leto pa Celosten pristop k skrbi za zdravje delavca. V oba projekta je bilo vključenih skoraj 200 zaposlenih. Preko izvajanja takšnih aktivnosti skušamo spodbujati zaposlene k višji samo-skrbi za zdrave življenjske navade, kot tudi preventivno delovanje. Pri tem sodelujemo z Inštitutom Andrej Marušič Univerze na Primorskem.