Zeus gostil olimpijce

V petek je bil Koper olimpijsko obarvan, saj so na različnih lokacijah potekale številne aktivnosti v okviru Olimpijskega dne, ko se je pred odhodom v Rio de Janeiro javnosti predstavila slovenska olimpijska reprezentanca. Obiskali so tudi Luko Koper, saj smo že več let sponzorji Olimpijskega komiteja Slovenije. Gostili smo jih na vlačilcu Zeus podjetja Adria Tow in za fotografiranje izkoristili izjemno pristaniško kuliso. Obisklil sta nas tudi naši sponzoriranki Špela Ponomarenko Janić in Veronika Macarol, ki tekmuje s Tino Mrak. Na olimpijskih igrah pa bodo nastopili še Vasilij Žbogar in rokometna reprezentanca.

Slovenijo bo na letošnjih olimpijskih igrah predstavljalo 59 športnikov, 36 v moški in 23 v ženski konkurenci. Tekmovali bodo v 14 športnih panogah, in sicer atletiki, športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na divjih in mirnih vodah, cestnem in gorskem kolesarstvu, namiznem tenisu, plavanju, daljinskem plavanju, rokometu, strelstvu in triatlonu. 

Nekateri športniki so že na poti v Rio de Janeiro, kjer se čez slaba dva tedna začnejo olimpijske igre. Mi pa bomo sledili njihovim nastopom in stiskali pesti. 

 

Luka Koper, veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, želi olimpijcem veliko uspehov!