Dom Rakovica zaživel v novi podobi

Mladinski dom Rakovica na Debelem rtiču so po treh letih postopnih obnavljanj temeljito obnovili in posodobili z novimi kopalnicami, pohištvom, elektroinštalacijami in talnimi oblogami. Postavili so učilnico, demonstracijsko kuhinjo in sušilnico perila ter pridobili novo strojnico za samostojno ogrevanje objekta in sanitarne vode ter nove omare za goste objekta. Skupna vrednost del je znašala 500.000 evrov. 

 

Kot je povedal predsednik RKS Dušan Keber: »Na naših letovanjih so vsi otroci deležni vsega spoštovanja in ljubezni, predvsem pa sprejetosti. Usmerjamo jih v igro, gibalne in socialne aktivnosti. Vsi otroci so deležni učinkov naravnih zdravilnih sredstev, to sta morska voda in mikroklima. Naš cilj je, da otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič doživi svoje sanje in sproščene počitnice, predvsem pa si prizadevamo udejanjati njegovo pravico biti (sproščen) otrok.«

 

Obnovo doma Rakovica je omogočila tudi Luka Koper, ki že več let podpira dejavnost zdravilišča. Zdravje in zadovoljstvo otrok, ki obiskujejo Debeli rtič so nam zadostna nagrada za prispevek, ki ga zagotavljamo z našimi donacijami.