Luka Koper je generalni pokrovitelj Istrskega maratona

Luka Koper že od samega začetka sodeluje z društvom Istrski maraton. V družbi smo namreč prepoznali velik pomen prireditve, ki Slovensko Istro postavlja v sam vrh med organizatorji maratonov po Sloveniji. Do zdaj smo se predvsem pojavljali kot pokrovitelj rekreativnega teka, od letos pa smo prevzeli vlogo generalnega pokrovitelja

Včerajšnje novinarske konference se je udeležila tudi članica uprave Irena Vincek, ki je ob tem povedala, da je Luka Koper družbeno odgovorno podjetje, ki se dobro zaveda, da mora del svoje poslovne uspešnosti vračati v okolje. “Smo tudi še ena redkih družb v regiji, ki si lahko to privošči, glede na odlične poslovne rezultate. Poleg tega je šport kot rekreacija močno prisotna med našimi zaposlenimi, saj imamo zelo številčno športno društvo in Istrskega maratona se vsako leto udeleži več deset sodelavk in sodelavcev, tudi na teku na 42 kilometrov.”

Katere pa so še ostale novosti letošnjega maratona?

Trase: Štart paradne discipline, maratona, bo v Ankaranu. Tekači bodo pretekli celotno območje koprskega pristanišča, kar bo zagotovo izjemno doživetje. Nato jih bo pot vodila do Izole, Pirana, Portoroža in nazaj proti Izoli, kjer bodo cilji vseh tekov. Tekači na 21 kilometrov bodo obkrožili Izolo, nato po »sprehajalni« obalni cesti tekli do Kopra, ga obkrožili in se vrnili v Izolo. Za rekreativce pa bo 8,5 kilometrska proga speljana po slikovitih izolskih ulicah.

Prijave: se začnejo zbirati v petek, 1. 12. 2017, ko bo izšel tudi Razpis tekov. Za maraton je na voljo 500 startnih številk, za polmaraton 2.300 in za rekreativni tek 1.700 mest.

Več informacij pa boste v kratke dobili tudi na prenovljeni spletni strani https://www.istrski-maraton.si/sl/.

Organizatorjem želimo še en, odlično izpeljan maraton.