Nekaj zanimivih…

Polmilijonski Bentleyji v kontejnerje

Preko našega pristanišča se vozi nešteto novih vozil, v uvozu in izvozu, vseh barv, oblik in cenovnih razredov. Prav vsako vozilo je za nas enako dragoceno, se pa razlikujejo želje in zahteve strank, kako si želijo, da njihov tovor skladiščimo in pretovarjamo. Pred kratkim smo ujeli eno od serij prestižnih bentleyjev, ki smo jih po parih skrbno parkirali v kontejnerje. Varno pričvrščeni so zapustili Evropo in odpotovali na Kitajsko.

113 delovnih strojev z drugega konca sveta

Prava paša za oči je bila velika pošiljka različnih delovnih strojev, ki so skrbno naloženi v ladijski trup pripotovali iz daljne Južne Koreje. Tovor so na ladjo Glovis Cougar naložili v pristanišču Ulsan, velikanka pa je od domačega pristanišča do Kopra preplula kar 10.300 navtičnih milj (več kot 19.100 km).

Pošiljatelj mehanizacije je Hyundai Heavy Industries iz Južne Koreje, največje ladjedelniško podjetje na svetu s sedežem v Ulsanu, kjer so bili stroji tudi izdelani. Delovni stroji imajo različno nosilnost od 2 do 30 ton, v prihodnje pa jih bo v koprsko pristanišče prišlo še kar nekaj, sporočajo z Glovisa Europe, Hyundaijevega agenta in zastopnika pri nas.

Na delo na Maldive

Poletje je čas za dopuste in pred kratkim smo imeli v našem pristanišču na kratkem postanku tudi eno od plovil, ki bo zaposlovalo predvsem turiste. Rdečemodra polpodmornica je iz Kopra nadaljevala svojo pot do luke Male, saj bo na Maldivih radovednežem razkazovala lepote tropskega morja.