Pomagali smo pri nakupu terapevtskega konja

To je 11 let stara kobila Rina, ki bo opravljala pomembno nalogo. Omogočila bo terapevtsko jahanje otrokom s posebnimi potrebami in odraslim z invalidnostjo. »Konji za hipoterapijo morajo biti mirni, z ravno in stabilno hojo ter ravnim hrbtom, saj invalidi tudi ležijo na njem«, je povedal vodja centra Sonček Elerji Vili Zvonarić. »Ta konj je prišel iz Moravč, s kmetije, kjer se ukvarjajo z naravnim konjarstvom. Delal bo sigurno še 10 let.«, je dodal. 

 

Konji so nežne in občutljive živali, ki zaznajo, kako se človek počuti in pozitivno vpljivajo na zdravje in samozavest. V Centru Sonček Elerji jih imajo že skoraj 20 let. Predvsem v poletnih mesecih izvajajo počitniške in rehabilitacijsko terapevtske programe, v katere je vključenih okoli 750 otrok in odraslih. Konji Peca, Duna in Lipica odhajajo v zasluženi pokoj. Njihovo delo pa bosta opravljala Rina in Sokol. Rina je že uspešno prestala uvajanje, Sokol pa se bo še nekaj časa pripravljal.  

 

Luka Koper, d. d., je za nakup terapevtskega konja donirala 2.000 evrov in želimo si, da bi Rina podarila veliko prijetenih trenutkov vsem uporabnikom.