Z nami gre lažje

Triatlon za pokal Istre

V začetku junija je Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka. Športno društvo ŠD 3ŠPORT je tudi letos organiziralo Triatlon za pokal Istre. Udeležilo se ga je kar 250 domačih in 100 tujih udeležencev ter več kot 800 gledalcev. Predsednica društva Leni Fafangel se je Luki Koper zahvalila za dolgoletno podporo dogodka, ki so ga letos organizirali že sedmo leto zapored. »Promocijska in finančna podpora Luke Koper nam že vsa leta omogočata uspešno organizacijo te vse bolj priljubljene športno-rekreativne prireditve.«

Primorski poletni festival

Na letošnjem Primorskem poletnem festivalu, ki je v organizaciji Gledališča Koper in Društva Primorski poletni festival potekal od 17. junija do 2. julija, se je zvrstilo 20 prireditev na prizoriščih v Kopru, Izoli, Portorožu, Novi Gorici, Miljah (IT) in Pulju (HR).

Letošnji festival je zajel gledališke in glasbene dogodke tako domačih kot tujih (ko)producentov. Med festivalske vrhunce velja umestiti krstno uprizoritev Goldoni-Lucićevih Baruf v izvedbi Gledališča Koper, SSG iz Trsta, INK – mestnega gledališča Pulj in SSG Nova Gorica ter gostovanje ansambla češkega Mestnega gledališča iz Brna z rock opero Jesus Christ Superstar.

 

Stičišče – Punto d’incontro – Melting pot

Člani gledališke šole Talia so 15. junija izpeljali zanimiv gledališki projekt na temo medkulturnega dialoga in stičišča različnih kultur, ki se srečujejo na Obali. To so prikazali v treh odlično odigranih igrah. V projektu je sodelovalo 14 osnovnošolcev pod mentorstvom pedagoginj igralke Urške Bradaškja in dramaturginje Samante Kobal.

 

22. Festival novih skladb

V koprski Taverni se je konec junija odvijal 22. FeNS (festival novih skladb) v organizaciji Agencije Plahutnik. Nastopilo je 178 mladih pevk in pevcev, ki so predstavili 38 novih skladb v treh starostnih kategorijah. Cilj festivala je mednarodno povezovanje in promocija nadarjenih glasbenih ustvarjalcev v Sloveniji in tujini.