Hladilnik toplega srca in Radio Capris

Že tretje leto zapored je najbolj poslušan lokalni radio za zaključek leta skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije organiziral projekt Hladilnik toplega srca.

Zbirali so hrano z daljšim rokom trajanja in praznične priboljške, igrače in izdelke za osebno nego, letošnja novost pa je bila tudi možnost finančnega prispevka preko poslanega SMSa.

Odziv je vsako leto večji, srčen in zares občudovanja vreden. Zato se je tudi Luka Koper ponovno odzvala in pomagala, preteklo leto z večjo donacijo igrač, letos pa z denarno pomočjo. V sklad za otroke v stiski z Obale se je skupaj z našim prispevkom zbralo več kot 14.000 €, ljudje pa so poleg tega prispevali še preko treh ton prazničnih dobrot in izdelkov za osebno nego. Organizatorji so osrečili številne družine, ki živijo v naših krajih ter družinam polepšali božič in novoletno praznovanje.

Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije je bila vidno zadovoljna: »Odziv je fenomenalen in res hvala, čisto vsakemu, ki je namenil čas oziroma donacijo tej lepi akciji Radia Capris. Do božiča prejeti material smo družinam že predali v obliki prazničnih daril, ostale zbrane izdelke pa bomo razdelili v obliki paketov pomoči za družine v stiski. Neverjeten je tudi seštevek denarnih donacij, ki so presegle vsa naša pričakovanja. Donatorjem, ki so v tej akciji prepoznali pravo obliko pomoči in zaupanje v naše delo, gre iskrena zahvala.«

Lepo je biti del nečesa tako plemenitega in velikega, prepričani smo, da so in še bodo vse dobrine našle pot do tistih, ki jih najbolj potrebujejo in da so preživeli za odtenek lepše praznike, kot bi jih sicer.