Kdo nas bo zastopal na OI Pyongchang 2018?

V ekipi je 52 športnikov in 19 športnic, kar je največja odprava v zgodovini slovenskih nastopov na zimskih olimpijskih igrah. Skupaj s trenerji, serviserji in medicinskim osebjem bo slovensko delegacijo sestavljalo več kot 160 članov.

Slovenski športniki bodo tekmovali v devetih panogah: alpskem smučanju, biatlonu, deskanju, hokeju, nordijski kombinaciji, smučanju prostega sloga, smučarskih skokih, smučarskih tekih in sankanju. Najštevilčnejši so hokejisti, v olimpijski ekipi jih je 25, po enega predstavnika bo imela Slovenija pri prostem slogu in sankanju.

Za podobo naših športnikov je tudi tokrat poskrbel oblikovalec Sandi Murovec. Olimpijska kolekcija za OI Pyongchang je nekakšno nadaljevanje smernic zadnjih let, prevladujoče barve pa ostajajo zelena, bela in modra. “Že od Londona si prizadevamo za to, da bi našli pravi barvno identiteto. Slovenija je dolgo iskala pravo kombinacijo. Zdaj smo to identiteto našli, zato ni prostora za ekstravaganco. Danes lahko že od daleč vidiš, kje so Slovenci,” je o eni temeljnih značilnosti kolekcije dejal Murovec.

Luka Koper, d. d., sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije, želi slovenski reprezentanci srečno pot v Južno Korejo. Stiskali bomo pesti za vse vas!