Koprski godbeniki spet navdušili

Pihalni orkester Koper je sinoči (26. decembra) znova poskrbel za pravi božično-novoletni spektakel.

Mladi godbeniki so v polni dvorani osnovne šole Koper navdušili občinstvo na tradicionalnem koncertu ob koncu leta, ki so ga tokrat pripravili skupaj z novim dirigentom Borisom Benčičem. Obiskovalce so popeljali na glasbeno potovanje od skrajnega evropskega severa, kjer je doma Božiček, mimo romantičnega Pariza do Straussovega Dunaja ter očarali z dovršeno interpretacijo in mladostno igrivostjo.

Mladim glasbenikom so se na poti pridružili tudi gostje: Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, ki je letos praznoval 65 let delovanja. Zbor, ki združuje primorske študente na šolanju v Ljubljani, se je predstavil z nizom ruskih tradicionalnih pesmi, nadaljeval pa z domačimi napevi, med kateri seveda ni manjkala njihova himna Žabe. Kot vedno so se glasbenikom na koncertu pridružile tudi koprske mažoretke pod vodstvom Nine Kocjan.

Koncert je omogočila tudi Luka Koper, ki že vrsto let podpira mlade koprske glasbenike. Pihalni orkester Koper ima sicer izjemno vlogo v glasbenem življenju Kopra, saj brez njihove glasbe ne mine nobena večja proslava v mestu.