Luka Koper veliki pokrovitelj Ironmana

Gre za svetovno znano licenčno tekmovanje Ironman, ki bo pri nas potekalo v polovični različici. To pomeni, da bodo triatlonci (nastopali bodo samo rekreativci) brez prekinitev morali preplavati 1,9 km, prekolesariti 90 km razdalje in preteči 21 km. Najdaljši dovoljeni čas za športnika, da tekmovanje dokonča v uradnem delu, je 8 ur in 30 minut.

Na tiskovni konferenci 5. junija v Kopru so organizatorji povedali, da je že prijavljenih 1.000 tekmovalcev, skupaj pa je na voljo 1.200 razpoložljivih mest. Predstavili so tudi posamezne trase. Start bo na Ukmarjevem trgu v Kopru, kjer se bo začel in končal plavalni del. Kolesarska proga bo tekmovalce peljala iz Kopra proti Ankaranu, na italijanski del obale v Miljah, v zaledje slovenske Istre in se zaključila v Kopru, kjer se bo začel še zadnji – tekaški del, ki bo vodil po obalni cesti do Izole in nazaj.

Kot je povedal Milan Eržen, direktor I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria (uradno ime dogodka): »Je to veliko več kot le športno tekmovanje, saj gre tudi za promocijo zdravega življenjskega stila in predvsem izvrstno priložnost za turistično in gospodarsko promocijo Slovenije.« Prav zato smo se v Luki Koper odločili podpreti ta dogodek v naslednjih treh letih in postali veliki pokrovitelji slovenskega Ironmana. Glavni partner dogodka je Slovenska turistična organizacija, častni pokrovitelj pa predsednik države Borut Pahor.