Volkswagen izbral Koper, a tokrat ne za pretovor

Volkswagen je eden pomembnejših in dolgoletnih poslovnih partnerjev Luke Koper. Njihova vozila pretovarjamo že od leta 1996. Zato smo se z veseljem (in zaradi zahtevnosti projekta tudi kančkom zaskrbljenosti) odločili, da jim omogočimo snemanje oglasa za nova gospodarska vozila tudi pri nas.

Snemanje je potekalo v septembru. Ob šestih zjutraj je pred vhodom v pristanišče čakala dolga kolona vozil, ki je segala vse do krožišča na Ankaranski cesti. V njih je poleg novih Volkswagnovih vozil ter obsežne opreme čakala snemalna ekipa, zagotovo največja pri nas do sedaj. Sestavljalo jo je več kot sto ljudi! Kljub številčnosti, pa bi verjetno vsakega presenetila njihova izjemna organiziranost in usklajenost. Snemanje je potekalo na več lokacijah na terminalu razsutih tovorov in v novem večnamenskem skladišču.

»Radi bi se zahvalili Luki Koper, ki nam je omogočila snemanje na tako izjemnih in fotogeničnih lokacijah, ki jih zagotovo ne najdeš nikjer drugje. Upamo, da vam nismo povzročili preveč preglavic, saj se zavedamo, da je bil to res izjemen projekt,« so nam po koncu snemanja sporočili iz slovenske produkcijske hiše, ki je oglas pred kratkim dokončala in si ga lahko ogledate tukaj

Ste vedeli, da?

Ste vedeli, da so v Sloveniji lani posneli več kot 30 avtomobilskih oglasov? Razlog so predvsem kratke razdalje in raznolikost Slovenije na 20.000 m2 površine, kjer se razprostirajo morje, hribi, planote, vinogradi, travniki, smučišča, vasi in mesta. Med odmevnejšimi je bil oglas za novi Ferrarijev model športnega vozila, ki so ga snemali tudi na cesti med Koprom in Izolo. Zanimiv je še podatek, da v zadnjih dveh letih približno 70 odstotkov oglasov za tuje produkcije zavzemajo oglasi za avtomobilsko industrijo.