Zanimivi tovori: slovenski avtodomi

Družba Adria Mobil trži in prodaja svoje izdelke na več kot tridesetih trgih ter treh kontinentih – v Evropi, Aziji in Avstraliji.

»Pošiljka 51 avtodomov Adria Coral XL je bila odpremljena na Novo Zelandijo, kjer bodo namenjeni izposoji počitniških vozil. Potovanja z avtodomom so vse hitreje rastoč segment turizma ter vedno bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja predvsem pristen stik z naravo in spontanost,« nam je povedal Davor Dominič iz družbe Adria Mobil. »Serija avtodomov Coral XL nudi možnost potovanja za največ 6 oseb in ostaja ena najbolj priljubljenih izvedb t. i. mansardnih avtodomov. Glede na kakovost izdelave je zelo zaželena tudi pri ponudnikih storitev najema počitniških vozil.«

Poleg osebnih vozil in novomeških avtodomov je ladja odpeljala še 85 Mercedesovih tovornjakov, na ladjah MOL pa opažamo trend, da se povečuje izvoz vozil evropske proizvodnje na Daljni Vzhod tudi na področju težkih in visokih vozil (v žargonu high & heavy), kamor uvrščamo denimo gradbene stroje, tovornjake, avtobuse in podobno.