Zdravje in zadovoljstvo otrok, najlepša nagrada za donacijo

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič deluje pod okriljem Rdečega križa in je ustanova s plemenitim poslanstvom. Ob obali urejen kompleks že več kot šest desetletij na letovanja sprejema otroke, mladostnike, družine in starostnike iz socialno ogroženih okolij. S praktičnimi zdraviliškimi programi pa skrbijo tudi za tisto, kar je v življenju največ vredno – zdravje.

Zdravilišče in letovišče se nahaja v bližini koprskega pristanišča in tudi zato je Luka Koper že večkrat prisluhnila njegovim potrebam. Največjo finančno podporo je Debelemu rtiču namenila leta 2008 za prenovo in posodobitev zdravilišča in si prislužila donatorsko zvezdo, ki jo Rdeči križ podeljuje najzaslužnejšim donatorjem.

Luka Koper je zdravilišču donirala sredstva tudi za njihovo zadnjo pridobitev, izgradnjo 200 m2 velike multifunkcijske dvorane, ki bo v služila treningom, vajam, prireditvam in raznim drugim dejavnostim, ki za svoje izvajanje potrebujejo urejene zaprte prostore. Novo dvorano so uredili v zastarelem bazenskem kompleksu.

Otvoritev nove dvorane Bor 2 je bila 19. aprila. Prisostvoval ji je predsednik Rdečega Križa, Dušan Keber, generalna sekretarka Renata Brunskole, predstavniki donatorjev: Luke Koper, Telekoma Slovenije in Canon Slovenije ter predstavniki zaposlenih v zdravilišču.