1.700 tekmovalcev na drugem slovenskem Ironmanu

22. septembra je potekal eden največjih športnih dogodkov na Obali in v Sloveniji nasploh. 1.700 tekmovalcev (300 več kot lani) iz 53 držav se je udeležilo triatlona I Feel Slovenia Ironman 70.3 slovenska Istra, ki ga v Luki Koper podpiramo od lanske, prve izvedbe.

Med tekmovalci je bilo največ Italijanov, Avstrijcev, Nemcev in Slovencev. Organizatorji so bili z dogodkom zelo zadovoljni. »Druga izvedba najbolj priljubljenega triatlonskega tekmovanja na svetu je odlično uspela. V primerjavi s prvim letom smo udeležbo povečali za skoraj 25 %. Odzivi so ponovno odlični in predstavljajo izvrstno izhodišče za prihodnje leto, ko bomo triatlonce gostili nekoliko bolj zgodaj – že 6. septembra. Izvedba takšnega dogodka je zaradi svoje specifičnosti izjemno zahtevna, zato nas veseli, da lahko pri tem računamo na podporo in sodelovanje partnerjev, med katerimi je tudi Luka Koper. Ironman kot športni dogodek nagovarja zelo zahtevno javnost, med njimi je po statistikah Ironmana skoraj četrtina takšnih, ki opravljajo vodstvne funkcije v gospodarstvu. Zato smo še toliko bolj ponosni in veseli, da štart slovenskega Ironmana poteka dobesedno pred vrati Luke Koper, enega največjih gospodarskih subjektov pri nas. Luka predstavlja tudi okno v svet za slovensko gospodarstvo, zato je njeno sodelovanje na dogodku, ki v Slovenijo pripelje tekmovalce iz celega sveta, izjemno pomembno in hkrati v poslovnem smislu zelo simbolično,« je prireditev komentiral Tomaž Ambrožič, direktor SBR Sport, ki je ima licenco Ironman v Sloveniji.

V okviru sponzorstva sta se triatlona udeležili dve ekipi naših zaposlenih v štafeti in dva posameznika, ki so bili z nastopom na takem dogodku izredno navdušeni. »Udeležba na Ironmanu je zahtevna in hkrati zelo lepa izkušnja. Veselje v cilju je bilo nepopisno. Zelo dobro organizirano tekmovanje in z veseljem se bom pridružil tudi naslednje leto«, je po prestani jekleni preizkušnji povedal Daniel Turk. 

V Luki Koper čestitamo organizatorjem za uspešno izpeljan dogodek!