10. rojstni dan v novi obleki

Konec januarja je v novi preobleki zaživelo spletno mesto Živeti s pristaniščem, kjer poročamo o družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju Luke Koper ter številnih aktivnostih, ki jih izvajamo na tem področju. Letos praznuje okroglo obletnico, 10. rojstni dan, zato si je zaslužilo darilo – novo, sodobno grafično podobo.

Nova podoba na zanimivejši in za uporabnika bolj prijazen način prikazuje vsebine in predvsem on-line meritve hrupa, kakovosti zraka in morja. On-line prikazovanje podatkov je bilo že od samega začetka posebnost te spletne strani, ki je nastala iz potrebe po čim bolj transparentnemu komuniciranju z lokalno skupnostjo, ki s pristaniščem živi že več kot 60 let.

Danes na spletnem mestu najdete tudi veliko zanimivosti glede varovanja okolja, razna poročila in dokumente ter informacije o ogledih pristanišča in Pristaniškem dnevu. Velik poudarek je tudi na sponzorstvih in donacijah, preko katerih podpiramo delovanje organiziranih skupin in posameznikov ter spodbujamo različne aktivnosti predvsem v lokalnem okolju.

Pomembna nadgradnja nove podobe je tudi dvosmerna komunikacija z uporabniki, ki lahko ocenite naše delo na področju trajnostnega razvoja. Že v prvem tednu delovanja nove spletno mesto, smo dobili kar veliko pozitivnih odzivov in jih z veseljem delimo:

»Luka Koper je izredno velikega pomena ne le za Obalo temveč za celotno Slovenijo in tudi širše. S svojim delom dokazujete, da ste strokovni, uspešni… Vse pohvale. Veliko uspehov še naprej.«

»Menim, da je podjetje Luka Koper izjemnega pomena za lokalno, regionalno in nacionalno območje. Podjetje se kakovostno razvija tako v gospodarskem, okoljskem in družbenem segmentu. Pozdravljamo projekte kot je Živeti s pristaniščem, ki pomagajo zagotoviti razvoj tudi okoljskim, kulturnim, športnim in ostalim dejavnostim.«

»Zelo pohvalno, saj del sredstev vračate tistim, ki so jih potrebni. Koper smo njegovi ljudje.«

»Podpiram vaše nadaljnje investicije, razširitev Luke Koper in boljšo povezavo z notranjostjo.«

»V imenu športnih klubov izven Mestne občine Koper in Športne zveze občine Hrpelje-Kozina pošiljam veliko pohvalo vašemu posluhu za podporo tako klubov kot dogodkov, ki so tudi bolj oddaljeni od samega pristanišča. Hvala za posluh!«

Vez med pristaniščem in lokalno skupnostjo

S projektom Živeti s pristaniščem smo začeli leta 2005, ko se je pojavila potreba po intenzivnejši komunikaciji z lokalno skupnostjo glede okoljskih tem in vplivov pristanišča na okolje. Takrat smo na korporativno spletno stran dodali poglavje na temo ekologije in trajnostnega razvoja, leta 2009 pa je vsebina zaživela na samostojnem spletnem mestu, kjer so uporabniki prvič lahko spremljali on-line podatke o meritvah prašnih delcev. Kasneje smo spletno mesto vsebinsko nadgrajevali in dodali meritve kakovosti zraka in hrupa. Prvo grafično posodobitev je doživela leta 2013 in prejela nagrado Netko za najboljšo spletno stran v kategoriji Predstavitve podjetij in korporativno komuniciranje.

Z letošnjo novo podobo želimo, da bi spletno mesto ŽSP še naprej (in še bolj kakovostno) opravljalo svoje delo in ostalo vez med pristaniščem in lokalno skupnostjo.