300 otrok spoznalo junake zime

Danes je Smučarska zveza Slovenije v Kopru organizirala predstavitev smučarskih reprezentanc pred začetkom nove tekmovalne sezone. Dogodek vsako leto organizirajo v drugem mestu in ker je Luka Koper letos postala član njihove družine sponzorjev, so se odločili, da ga tokrat priredijo pri nas.

Dopoldne so na potniškem terminalu organizirali lov na zaklad po koprskih ulicah, na katerem so športniki sodelovali s 300 otroci iz obalnih osnovnih šol (Dekani, Gračišče, Hrvatini, Izola, Koper, Prade, Škofije). Udeležbo na dogodku in srečanje z junaki zime jim je omogočila Luka Koper, ki bo prav tako poskrbela, da bodo unovčili nagrado in se odpeljali na ogled svetovnega prvenstva v Planici marca prihodnje leto.

Popoldne je v koprski Taverni potekala novinarska konferenca, kjer se je predstavilo več kot 70 športnikov vseh zimskih panog. Med njimi so izstopali smučarka Ilka Štuhec, ki se po poškodbi vrača na bele strmine, brata Prevc in Timi Zajc, najboljši slovenski skakalec v minuli zimi, biatlonec Jakov Fak in smučar prostega sloga Filip Flisar.

V novi sezoni želimo našim junakom čim več točk in uvrstitev na zmagovalni oder, še posebej pa bomo stiskali pesti za moško in žensko skakalno reprezentanco ter reprezentanco v nordijski kombinaciji, katerih zlati sponzorji smo.