Dan v pristanišču

Luka Koper je v letošnjem letu postala pokroviteljica galerije na prostem, ki krasi nekdanje koprsko obzidje ob Bastionu nasproti potniškega terminala. Galerija ob morju, kot se je najprej imenovala, je tako dobila nov naziv – Galerija Luke Koper. Uradna otvoritev je potekala 17. maja, hkrati pa je bila to tudi priložnost za predstavitev nove razstave z naslovom »Dan v pristanišču« fotografa Tomaža Primožiča.

»Zelo nas veseli, da so prvič na ogled fotografije, ki prikazujejo zaposlene v Luki Koper, njihove obraze, saj Luka Koper niso samo ladje, stroji in dvigala, ampak predvsem ljudje, ki vsak dan delajo v pristanišču,« je na otvoritvi povedal Sebastjan Šik, vodja področja za odnose z javnostmi.

To je spoznal tudi avtor fotografij Tomaž Primožič, ki je o razstavi povedal: »Fotografije so nastale, ko sem za luški arhiv dokumentiral delo, dogajanje in obraze delavcev na luških terminalih. Pristanišče je mesto v mestu. Živi svoje življenje z ljudmi, ki tam delajo. Ko vstopiš v luko, se ti zdi, kot da nisi več v Kopru, ampak da si na potovanju prispel v nov kraj in sprva malo negotov odkrivaš nove kotičke.«

Vabljeni, da jih spoznate tudi vi in si na osmih, 3 x 3 metre velikih panojih ogledate Dan v pristanišču.