Spoznajte drugačen svet za pristaniško ograjo

Čeprav se mnogi od nas vsak dan vozimo mimo pristanišča, le malokdo ve, da se za pristaniško ograjo razprostira drugačen svet, ki ga dodobra lahko spoznaš le, če ga obiščeš. In kmalu boste imeli spet priložnost za to!

Mesto Koper bo v soboto, 18. maja v znamenju pristanišča. Dogajal se bo že tradicionalni Pristaniški dan, ko Luka Koper na široko odpre vrata pristanišča. Vse, ki želite spoznati slovensko okno v svet vabimo na brezplačne oglede pristanišča. Pričakujejo vas na Ukmarjevem trgu, tik ob koprskem kopališču. Zbirno mesto boste prepoznali tudi po bogatem spremljevalnem programu, ki bo razveseljeval tako otroke kot odrasle.

Na oglede pristanišča bodo luški vodiči obiskovalce vodili od 9. do 17. ure, in sicer z ladjo, avtobusom in vlakcem, medtem ko bo zbirno mesto za vse tiste, ki se boste odločili za ogled pristanišča s kolesom, pred vhodom v pristanišče. Posebna predstavitev čaka tudi vse, ki jih zanima proces prekladanja kontejnerjev.

Letošnja novost je obvezna predhodna prijava za ogled na spletni strani www.zivetispristaniscem.si. Prijave za posamezne oglede bomo pričela sprejemati sočasno z objavo podrobnega programa prireditve, v začetku maja.

Kljub Pristaniškemu dnevu, bo delo v luki nemoteno teklo. V živo boste tako lahko videli luške procese, delo s kontejnerji, avtomobili, lesom, kovinskimi izdelki, razsutimi tovori, se čudili velikim luškim strojem, ladjam in posebnim plovilom ter spoznali drugačen svet, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Ne zamudite Pristaniškega dne. Pričakujemo vas!