Z Luko Koper gre lažje … tudi poleti

Poletje je običajno čas, ko se odvija največ dogodkov, saj nas dolgi dnevi in visoke temperature vabijo na prosto. Kdor rad preživlja poletne dneve in večere ob gledanju gledaliških predstav, poslušanju glasbe in se udeležuje športnih dogodkov, bo zagotovo na prizoriščih opazil transparent z napisom »Pristanišče dobrih idej« ali »Z nami gre lažje«, saj skorajda ni dogodka na Obali, ki ga letos poleti Luka Koper ne bi podprla.

Gre pretežno za projekte, ki so prejeli sponzorska ali donatorska sredstva iz sklada Živeti s pristaniščem. Eden glavnih ciljev sklada je podpora lokalnega okolja in društev, ki v njem delujejo, ustvarjajo in omogočajo kvalitetno preživljanja prostega časa. Spomnimo, da se je na letošnji razpis prijavilo rekordih 357 projektov. Izbrali so jih 251, katerim so skupaj namenili 129.200 evrov. Seznam izbranih projektov je objavljen na njihovem trajnostnem portalu Živeti s pristaniščem. Razpis objavljajo enkrat na leto, naslednji bo predvidoma v januarju 2020.

V spodnji tabeli najdete pregled večjih dogodkov, ki se bodo zvrstili v naslednjih dveh mesecih pod pokroviteljstvom Luke Koper. Več informacij o posameznem dogodku dobite na spletni strani organizatorjev.