Priznanje za dolgoletno podporo lokalnemu športu

Letos smo prvič obeležili slovenski dan športa. V koprski Taverni je 23. septembra potekala podelitev nagrad Športnik Kopra 2019. Športna zveza Koper je razglasila najboljše športnice, športnike in športne klube Mestne občine Koper za minulo leto. Posebno priznanje si je prislužila tudi Luka Koper kot dolgoletna podpornica športnih društev in vrhunskih športnikov Mestne občine Koper.

»V fazi zbiranja predlogov je strokovni svet izpostavil Luko Koper kot zgledni primer gospodarske družbe, ki se zaveda širšega družbenega pomena športa za zdravje in vsesplošno dobrobit ljudi. To dokazuje z znatno dolgoletno finančno podporo koprskemu športu, hkrati pa tudi lastne zaposlene motivira h krepitvi zdravega duha v zdravem telesu, s spodbujanjem sodelovanja na športnih dogodkih in prireditvah,« je odločitev Športne zveze Koper utemeljil sekretar Goran Sambt.

Najvišja priznanja so prejeli kajakašici Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janič, kajtar Toni Vodišek, za najboljšo koprsko ekipo pa so bili izbrani košarkarji Kopra Primorske.

Špela, Toni in košarkarji so del naše družine sponzorirancev že vrsto let, zato jim za priznanja in športne uspehe iskreno čestitamo.