Najbolj uspešni na Športnih igrah zaposlenih

Regijska pisarna Koper pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je v soboto, 19. junija, na Športno-rekreacijskem centru Bonifika in športni dvorani OŠ Koper organizirala Športne igre zaposlenih v Kopru. Na vabilo se je odzvalo kar 77 zaposlenih Luke Koper, ki so tekmovali v vseh panogah. Luške barve so tako zastopale 3 nogometne ekipe, 2 košarkarski, 1 odbojkarska, 4 pikado pari, 2 šahovski ekipi, 1 tekaška ekipa in 8 tenisačev.

Ob koncu dneva so se »naši« veselili 1. mesta v košarki, teku, nogometu, tenisu – ženske, 2. mesta v odbojki in tenisu – ženske in 3. mesta v šahu. »Na tekmovanje sem se prijavila malce za hec. Tenis sem sicer trenirala kot otrok 13 let, sedaj pa le občasno odigram kako tekmo. Dogodek je bil predvsem odlična priložnost za druženje s sodelavci in ostalimi tekmovalci iz lokalnih podjetij. V tenisu nas je tekmovalo 6 punc, od tega dve luški,  ki sva se pomerili v finalu, kar je bilo res super,« je povedala zmagovalka v tenisu Maja Grbec Bonaca iz kontejnerskega terminala.

Namen projekta, ki ga OKS-ZŠZ izvaja v sodelovanju z regijskimi pisarnami je spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športa, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom. »Zelo smo zadovoljni s povečevanjem odziva zaposlenih na igrah, kar kaže na vedno večje zavedanje podjetij o pomenu zdravja zaposlenih za uspešno delo in poslovanje. Hkrati igre predstavljajo obliko druženja zaposlenih izven delovnega okolja, kar pomembno krepi medsebojne odnose, zaupanje in timski duh. Glede na rezultate je Luka Koper z največ sodelujočimi zaposlenimi bila vsekakor najuspešnejše podjetje na igrah,« je dogodek komentiral Goran Sambt, regijski koordinator OKS-ZŠZ.