Skoraj 200 dogodkov obogatilo letošnje poletje

Letošnje poletje je bilo v Kopru in ostalih obalnih mestih kljub covid omejitvam zelo živahno. Za popestritev dogajanja so se najbolj potrudili na Zavodu za mladino, kulturo in turizem v okviru Poletja v Kopru ter v Gledališču Koper z 28. izvedbo Primorskega poletnega festivala. Organizacijo obeh dogodkov je podprla Luka Koper.

Poletje v Kopru je zajemalo več kot 100 različnih dogodkov: gledaliških in glasbenih večerov, koncertov, festivalov, programov za otroke in dogodkov za mlade. »Veseli smo, da ima Luka Koper posluh za dogajanje v lokalnem okolju. S prejetimi sredstvi smo poskrbeli predvsem za promocijo na digitalnih kanalih, sredstva pa smo vložili v kakovostni foto in video material nekaterih prireditev. Prepričani smo, da bo slednji odlično služil pri nadaljnji promociji bogatega dogajanja v destinaciji Koper, na račun odličnih fotografij in videov pa bomo še dolgo hranili spomine na poletje 2021,« je povedala Mojca Vojska, direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem.

Odlično ponudbo pa so pripravili tudi v Gledališču Koper s kar 72 dogodki, ki jih je obiskalo preko 7.000 ljudi. Katja Pegan, direktorica Gledališča Koper: »V Kopru, Piranu, Izoli, Ankaranu in Sežani smo sooblikovali poletno kulturno dogajanje in publiki omogočili kulturno udejstvovanje na najvišjem nivoju. Da nam je to uspelo, se moramo v prvi vrsti zahvaliti Luki Koper, ki že vrsto let izdatno podpira Primorski poletni festival in Gledališče Koper