Vsak dan je pristaniški dan

Zaradi omejitev povezanih z epidemijo koronavirusa smo se morali tudi letos odpovedati tradicionalnemu Pristaniškemu dnevu, ko za en dan na široko odpremo vrata edinega slovenskega tovornega pristanišča in omogočimo ogled individualnim obiskovalcem. Kljub temu smo pripravili tri dogodke, s katerimi smo obeležili rojstni dan Luke Koper, ki ga naša družba praznuje 23. maja.

V petek, 21. maja, smo na Galeriji Luke Koper ob koprskem Bastionu (nasproti potniškega terminala) odprli razstavo fotografij Kristjana Stojakovića z naslovom INSAJDER. Več o avtorju si lahko ogledate v predstavitvenem videu.

V soboto, 22. maja, smo slavnostno sprejeli slovensko baklo, saj smo že več kot dvajset let pokrovitelji Olimpijskega komiteja Slovenije, pa tudi sicer smo nameravali letošnji Pristaniški dan posvetiti olimpizmu.

V nedeljo, 23. maja, pa smo vse naše prijatelje povabili na prav poseben ogled pristanišča s pomočjo videa Luka Koper 360°. Posnetki so gledalce popeljali v kotičke pristanišča, ki si jih sicer v živo ne morejo ogledati: obiskali so žerjavista, med tem ko pretovarja kontejnerje na ladjo, stali na vrhu kontejnerskega dvigala, zapeljali so se z avtom v ladjo za prevoz vozil in vlačilcu pomagali varno privleči ladjo do priveza. Vse to, lahko še vedno doživite TUKAJ. 

Hvala vsem, ki ste bili z nami. Vidimo se naslednje leto, upamo, da v živo.