Osem lepotic razreda RC44 navdušilo Portorož

Jadralski spektakel, ki ga je med 12. in 16. oktobrom gostil Portorož, je letos v vlogi generalnega pokrovitelja podprla Luka Koper. Naslov svetovnega prvaka za jadralni razred RC44 je osvojila monaška Charisma, drugo mesto je pripadlo slovenski ekipi Ceeref powered by Hrastnik 1860, tretje pa britanskemu Team-u Aqua. 

Luka Koper je v sponzorski vlogi v zadnjem desetletju izdatno pripomogla k izvedbi številnih dogodkov, ki imajo tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem prostoru poseben status. Močno vez je stkala prav s svetovno znano športno prireditvijo »Portorož 44Cup World Championship«, tekmovanjem jadrnic razreda RC44. Dogodek, kjer so se minuli teden za odmevno zmago potegovale znamenite črne lepotice, ki so jih krmarili najboljši tuji in domači jadralci, smo podprli tudi letos.

Charisma tudi na zadnji regati suvereno do zmage

Izid tekmovanja v Sloveniji je tudi nov skupni vrstni red letošnjega pokala 44Cup pred zadnjo regato, ki bo decembra v Omanu. Tekmovanje pred Portorožem in Piranom je potekalo od četrtka, štiri predvidene plove je uspelo organizatorjem izpeljati le v soboto, preostale dni zaradi čakanja na veter le od dva do tri, včeraj pa le enega.

Kar šest od osmih ekip je zmagalo v vsaj enem plovu. Charisma je imela pred zadnjo regato štiri točke prednosti pred Ceerefom, zato je imela slovenska ekipa še možnost za skupno zmago. Po startu sta jadrnici odpeljali vsaka v svojo smer, Charisma pod obalo, Ceeref proti sredini zaliva. A Charisma je edini včerajšnji plov odjadrala odlično, prva prečkala tudi ciljno črto ter osvojila naslov.

Luka Koper spektakel približala tudi poslovnim partnerjem

Še pred uradnim začetkom tekmovanja smo skupaj z organizatorjem, Jadralnim klubom Pirat Portorož, za naše dolgoletne poslovne partnerje pripravili ogled ene od regat na spremljevalnem čolnu, tisti najpogumnejši pa so se lahko preizkusili v vlogi člana posadke na eni od tekmovalnih jadrnic. Posebnost letošnjega tekmovanja je bila tudi trening regata Luka Koper Trophy, ki bi se ob ugodnem vetru sklenila tik pred prvim bazenom koprskega pristanišča.

Foto:  Sailing Energy, Jadralni klub Pirat Portorož