Tekači uživali na 9. Istrskem maratonu

Društvo Istrski maraton je 15. in 16. aprila organiziralo 9. Istrski maraton, ki je potekal pod generalnim pokroviteljstvom Luke Koper. Udeležilo se ga je več kot 2.500 tekačev, ki so prišli iz 35 različnih držav, dan prej pa je na Kapkovem otroškem teku teklo skoraj 500 otrok. Tekači so tudi letos izbirali med 42, 21 in 10 kilometrsko preizkušnjo, ki je ne glede na dolžino, vsem omogočila uživanje v razgledih na Šavrinske griče in morje, ob tem pa so za dodatno spodbudo poskrbeli številni gledalci.

Barve Luke Koper je tudi letos zastopala ekipa 35 tekačev. Večina se je odločila za rekreativni tek (10 km), 10 za polmaraton, 3 najbolj pogumni pa so pretekli 42 km. Med temi je bil tudi Daniel Turk, ki nam je povedal: »Letos sem se prvič preizkusil na najdaljši trasi. Družbo mi je delal izkušeni sodelavec Sašo, ki je pretekel že nekaj maratonov. Trasa od Ankarana do Lucije, mimo Strunjana z zaključkom v Izoli je bila razgibana in v znamenju burje. Na cilju sem se poveselil z navijači in ostalimi tekači. Lepa športna izkušnja in nepozaben tek ob morju.« Nad dogodkom so bili navdušeni tudi ostali sodelavci, med katerimi tudi David Radoslav: »Po lanski izkušnji, sem se tudi letos odločil za rekreativni tek. Organizacija je bila odlična, vzdušje fantastično in druženje po končanem teku prijetno, kljub temu, da nam je burja kar nagajala. Naslednjo leto grem spet, bo pa potrebno več priprave, saj se leta že malce poznajo.« V luški ekipi je bilo tudi nekaj žensk. Nad dobrim tempom se je veselila Kristina Maršič, ki nam je povedala: »Počutila sem se kot prava maratonka, čeprav sem odtekla le 10 km. Letošnji maraton je zaznamovala odlična družba, malo manj prijetna burja, predvsem pa veselje, da sem pretekla s tempom, kot da bi me lovil, sicer še malo zaspan, medved«.

»V društvu smo zelo ponosni na to, da nas Luka Koper podpira že deveto leto zapored. Tudi z njihovo pomočjo je dogodek v teh letih pridobil na prepoznavnosti tako na lokalnem in nacionalnem nivoju kot širše. V društvu se že veselimo naslednje izvedbe, s katero bomo skupaj z generalnim pokroviteljem upihnili 10. svečko,« je ob zaključku dogodka povedal Simon Rusjan, predsednik Društva Istrski maraton.

Luka Koper, ponosni generalni pokrovitelj Istrskega maratona, iskreno čestita organizatorjem in vsem tekačem in tekačicam, ki so preizkusili svoje moči na najlepšem maratonu na Obali.