Pristaniški dan 2023

V soboto, 20. maja je Potniški terminal ponovno gostil Pristaniški dan – dan, ko Luka Koper odpre svoja vrata vsem tistim, ki bi radi pobliže spoznali pristanišče. Več kot 3.000 ljudi si je Luko Koper ogledalo z avtobusi, v spremstvu prijaznih vodičev, ki so v enourni vožnji po pristanišču podrobno predstavili delovanje posameznih terminalov in številne zanimivosti. Posebej živahno je bilo na kontejnerskem terminalu, kjer so lahko obiskovalci izstopili z avtobusa in se »preizkusili« v vsakodnevnih luških opravilih. Med najmlajšimi je veliko navdušenja požela tudi vožnja z ladjico po luških bazenih, ki je ponudila edinstven razgled na vse obalne terminale. Najaktivnejši so tudi letos pristanišče odkrivali s kolesi in se v spremstvu vodičev zapeljali mimo obalnih dvigal, skladiščnih površin in parkiranih avtomobilov ter ob tem celo večkrat prečkali železniške tire.

Tudi letos smo pripravili bogat spremljevalni program. Predstava uličnega gledališča, gasilski poligon, lov na zaklad, tematski eksperimenti in delavnice so navdušili tako mlajše kot starejše obiskovalce. Dogajanju so se priključili tudi poklicni gasilci Luke Koper, ki so predstavili prav posebno vozilo, orjaka Luke Koper z dvižno roko in prebojno konico, ki je edino tovrstno vozilo v Sloveniji. Manjkala ni niti foto stojnica, na kateri so se lahko obiskovalci fotografirali in tako s seboj odnesli spomin na koprsko pristanišče. Za glasbo je skrbel najbolj poslušan radio na Obali – Radio Capris,  ki je radijskim navdušencem omogočil, da se preizkusijo v vodenju in povezovanju radijskega programa.

Veseli bomo vaših vtisov, komentarjev in fotografij. Vabljeni, da nam pišete na  pristaniskidan@luka-kp.si ali se nam pridružite na Facebooku  in Instagramu.

Hvala vsem, ki ste bili z nami. Na svidenje maja 2024!
Ekipa Pristaniškega dne
 

Foto: Dean Grgurica (Studio d'Or) in Kristjan Stojaković